mszh-CNen

  SETIAUSAHA KERAJAAN NEGERI

  YANG BERHORMAT DATO' PADUKA AMMAR BIN DATO' SHAIKH MAHMOOD NAIM
  DPSS.,DSDK.,JSD., SSS.,AMK.,AMN.,BCK.

  SETIAUSAHA KERAJAAN NEGERI KEDAH DARUL AMAN  Yang Berhormat Dato' Ammar bin Dato' Shaikh Mahmood Naim dilahirkan pada 24 Ogos 1962 di Alor Setar, Kedah. Beliau menerima pendidikan awal di Sekolah Rendah Iskandar, Alor Setar dan seterusnya melanjutkan pengajian peringkat menengah di Kolej Sultan Abdul Hamid, Alor Setar dan Sekolah Menengah Sains Tunku Tuanku Syed Putra, Perlis. Setelah menamatkan pengajian di peringkat menengah, beliau telah melanjutkan pelajarannya ke peringkat ijazah dalam bidang Pengurusan Perniagaan di California State University Frenso, Amerika Syarikat pada tahun 1980 dan berjaya memperolehi Ijazah Sarjana Muda Sains Perniagaan (Perakaunan) (B.Sc Hons) pada tahun 1984. Seterusnya pada tahun 1985 beliau telah meneruskan pengajiannya ke peringkat Sarjana di University of Sans Francisco, Amerika Syarikat dan berjaya dianugerahkan Ijaah Sarjana Pengurusan Perniagaan (MBA) pada tahun 1986.


  Yang Berhormat Dato' Ammar bin Dato' Shaikh Mahmood Naim telah bertemu jodoh dengan Yang Berbahagia Datin Hariyanti binti Amit dan perkahwinan mereka telah dilangsungkan pada 3 Ogos 1995. Hasil daripada perkongsian hidup mereka telah dikurniakan dengan empat orang cahaya mata dua lelaki dan dua perempuan.

  © 2020 Hak Cipta Pejabat Dewan Undangan Negeri dan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Kedah Darul Aman.

  Please publish modules in offcanvas position.

  Laman Web ini sesuai dilayari pada pelayar web Internet Explore II, Google Chrome 35, Firefox 35 ke atas dan resolusi terbaik adalah 1024 x 768 ke atas.

  | Terma & Syarat | Dasar Privasi & Keselamatan | Penafian | W3C | Peta Laman |