mszh-CNen

  KEDAH SUMBANG RM 200,000 BANTU RAKYAT SELANGOR TERJEJAS BANJIR

   

  ALOR SETAR (21 DISEMBER 2021) – Kerajaan Kedah mengumumkan akan menghulurkan sumbangan khas kepada kerajaan Selangor sebanyak RM200,000 dengan seberapa segera bagi membantu rakyat negeri tersebut yang ditimpa musibah banjir.Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor berkata, kerajaan Kedah amat bersimpati dan berdukacita dengan musibah banjir besar yang melanda penduduk dan kesukaran penduduk akibat kemusnahan harta benda.Menurutnya, sumbangan tersebut juga adalah sebagai tanda kebersamaan rakyat Kedah bersama dengan seluruh mangsa banjir di Selangor.

  “Sebagai tanda kebersamaan kami rakyat Kedah dengan seluruh mangsa banjir di Selangor, kerajaan Kedah akan menghulurkan sumbangan khas kepada kerajaan Selangor sebanyak RM200,000.

  “Sumbangan ini akan diuruskan oleh Pejabat Pegawai Kewangan Negeri seberapa segera. Semoga bantuan kecil ini dapat membantu rakyat dan kerajaan Selangor,” katanya dalam satu kenyataan pada Isnin.Muhammad Sanusi berkata, selain sumbangan kerajaan negeri, pihak Khidmat Malaysia Cawangan Kedah juga sedang menggerakkan kutipan sumbangan untuk dibawa ke Selangor bersama aset dan petugas untuk membantu penduduk di sana.”Semoga seluruh bantuan yang sedang diusahakan akan membantu mereka menghadapi kesukaran pasca banjir,” ujarnya.

  © 2020 Hak Cipta Pejabat Dewan Undangan Negeri dan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Kedah Darul Aman.

  Please publish modules in offcanvas position.

  Laman Web ini sesuai dilayari pada pelayar web Internet Explore II, Google Chrome 35, Firefox 35 ke atas dan resolusi terbaik adalah 1024 x 768 ke atas.

  | Terma & Syarat | Dasar Privasi & Keselamatan | Penafian | W3C | Peta Laman |